QUI

Som LA FAULA, associació catalana de professionals de la narració oral. 

Hem fet de l’art de narrar contes la nostra professió, legalitzant la nostra situació laboral i dedicant a aquest ofici gran part del nostre temps i dels nostres esforços.

QUÈ

La Faula neix de la necessitat d’unir esforços per dignificar el nostre ofici, per vetllar i reivindicar els drets laborals i socials dels professionals de la narració oral a Catalunya.

COM

La narració oral és la disciplina artística que s’encarrega de contar, de viva veu, usant principalment la paraula, des del contacte directe i recíproc amb l’auditori. 

És connatural a l’ésser humà i constitueix la primera literatura a totes les cultures i societats, des de les primeres moixaines i jocs de falda fins als darrers instants de l’individu, sense cap mena de discriminació. Enfonsa les seves arrels en l’antiquíssima tradició de contar històries i en l’actualitat es desenvolupa majoritàriament en un context escènic. Amb la seva acció, i posant en valor la veu, la mirada, la memòria, el joc, el respecte i la reflexió, la persona narradora preserva, estén i renova constantment el patrimoni immaterial de la tradició oral.

PER QUÈ

Es tracta d’una disciplina íntimament lligada a la Cultura i a l’Educació, pilars sobre els quals es manté una societat democràtica forta.