Ada Cusidó

617958102
adacusido@gmail.com

www.ducuncucalsac.com
@adacusido

Primera infància (0-3), públic familiar
Català

Soc actriu, també vaig estudiar educació infantil i des de fa uns quants anys que volto explicant històries petites o mitjanes aquí i allà.

Espectacles de petit format de contes, amb objectes o titelles, alguns amb ombres. Històries inventades per mi o per algú altre.

Albert Estengre

619126214
albertestengre@gmail.com

https://albertestengre.jimdofree.com/
@albertcontes_narrador_i_actor

Primera infància (0-3), públic familiar i adult
Català i castellà

Actor i narrador de contes. Des de 1995 es dedica a explicar contes per a tots els públics. El seu repertori és ple de contes de tradició oral, d’aquelles històries que fa tant temps que s’expliquen perquè s’adapten a les orelles dels qui les escolten i s’enriqueixen amb l’experiència del qui les narra; però també obra d’autor.

Alicia Molina

687765506
alicianarradora@gmail.com

https://aliciamolinacontes.com
@aliciamolinacontes

Primeres passes, infantil, familiar, adolescent, adult, tercera edat
Català i castellà

Narradora oral des de 1987. El meu repertori està fet d’adaptacions de contes de tradició oral, d’autor, de creació pròpia… i de cançons. Les que utilitzo a les sessions per a públic infantil són populars o creades per a mi i les toco amb l’ukelele. A les sessions d’adults, de vegades m’hi acompanya un músic.

Per a mi el més important d’una sessió és la història contada amb la veu, el cos i el vincle que s’estableix amb el públic. El material que m’hi acompanya en algunes ocasions és un suport, com ombres xineses, retallables, elements musicals per crear geografies sonores…

Anna Casals Lloria

649032361
annacteatre@gmail.com

@puck.contes

Familiar, a partir de 3 anys
Català i castellà

Formada com a actriu a l’Estudi Nancy Tuñón i Jordi Oliver. Treballo com a actriu i narradora fa més de 15 anys. Ofereixo sessions de contes, espectacles de molt petit format, activitats de dinamització lectora per a infants i adults, tallers amb adolescents per treballar les emocions a través d’exercicis teatrals i altres projectes relacionats amb els àlbums il·lustrats i la narració.

Arnau Vilardebò

607780402
kerdistos88@gmail.com

www.arnauvilardebo.com

Adult; familiar; infantil

Català, castellà, francès, anglès, italià, portunyol

Contaire. Amb repertori de pròpia invenció, adaptacions i mitologia grega. Si s’escau amb acompanyament musical propi amb instruments de corda. A vegades també acompanyat de percussionista. Espectacles amb un planetari tot combinant mitologia i astronomia. Repertori personal i mitologia grega

Meritxell Faxedas

LA MINÚSCULA
619808961
laminusculacorreu@hotmail.com
www.laminuscula.cat
INSTAGRAM
FACEBOOK
VIMEO
TWITTER

Públic: primera infància (0-3); públic familiar i adult
Anglès i romanès

La Minúscula és una companyia de teatre professional que es dedica a la creació i distribució d’espectacles des de fa més de 20 anys! Gairebé totes les propostes que duem a terme son de petit format i actualment la narració oral ocupa la major part de les activitats que realitzem, juntament amb les visites guiades teatralitzades.

Som un equip de set professionals apassionats dels contes!

Isabel Bellvehí

Bel contes
34616170735
belcontes@gmail.com

www.belcontes.com
www.familium.cat
@belcontacontes
FACEBOOK
YOUTUBE

Infantil
Català, castellà, anglès

La Bel fa de narradora des del 1997 a les biblioteques de la província de Girona a les hores del conte i als ”Minicontes”, adreçats a les escoles bressol. A l’estiu organitza tallers de contes dirigits a famílies de diversos països (Catalunya, Dinamarca, França, Índia). El 2011 publica el primer conte escrit: “Famílium XXI”, i el mateix any rep el Premi Flaona per la tasca de narradora a la ciutat de Figueres.

 

Berta Rubio Faus

Laberta Delpoblet
630581357
labertadelpoblet@gmail.com

www.labertadelpoblet.cat
INSTAGRAM
FACEBOOK
YOUTUBE

Adult; Familiar; Infantil; 0-3 anys
Català

Soc Laberta Delpoblet i explico contes a tort i a dret!

Com que visc enamorada de les barreges i els experiments, explico històries molt diverses: de sempre i de noves o inventades (i fins i tot improvisades).

I les explico de maneres diferents: espectacles de petitíssim format; sessions de contes amb teles, escenografia o elements; rondalles teatralitzades o simplement narrades…

Blai Senabre

658629686
teatrer@yahoo.es

blaisenabre.com
@blaisenabre
FACEBOOK
LINKEDIN
YOUTUBE

Públic familiar i adult
Català

Vaig néixer a Altea, Marina Baixa, País Valencià. Des del 1998 visc del conte, passejant la meva maleta plena d’històries per tot arreu… o sigui, allí on em criden o em deixen. Vaig participar en festivals i projectes de narració oral. L’any 2004 vaig crear l’ENCONTES; Festival de Narració Oral d’Altea, que encara dirigeixo i ja va per la 20a edició.

Carles Alcoy
666531354
lletra@gmail.com
@caalcs

Públic familiar
Públic adult
Adolescents
Català

Filòleg de formació arribo als contes després de anys de gestió, publicitat, correcció, docència i traducció, al 2023 en farà 24 de narrador professional

Narració tradicional i contemporània, relacionades. Contes sobre la mala vida, les bones dones, els homes estranys, els nens perversos,  políticament poc correctes, busquem sotragar, commoure, angoixar, si cal, una mica

Clara Gavaldà

669 774 233
clara_gavalda@hotmail.com

https://sgratta.com/
@clara_gavalda
@la.companyia.sgratta

Públic familiar
Català

Actriu, narradora oral i directora.
Dedicada al teatre professional des dels 21 anys i a la narració oral des dels 22.
Creant Hores del conte i espectacles familiars amb les companyies de teatre: Gog i Magog, Nets i Polits, deParranda i La Companyia Sgratta, de la qual és membre activa i directora.
Co-directora teatral de la Fira dels Matiners.

Cristian Gómez Bermúdez

Crispetu
627023670
cristiangomezcrispetu@gmail.com

Crispetu.com
@crispetu

Públic familiar; Públic adult
Català i castellà

Actor, clown, ambientòleg i narrador oral. Net de culebrero.
Actor de la companyia Teatro de los Sentidos i Minimons.
Com a narrador oral, comença la seva singladura el 2016. Actualment la seva investigació i proposta artística està envoltada de la temàtica socioambiental, migració i medi ambient.
Contes de tradició oral, contes d’autor i contes amb temàtica socioambiental.

Cristina Serrat

654122644

cristina.serrat.sanchez@gmail.com
https://cristinaserrat.wordpress.com
INSTAGRAM
FACEBOOK

Públic adult i familiar
Català i castellà

Narro, canto, interpreto i escric històries. Els contes són les meves fonts d’inspiració i de creació d’espectacles per a tots els públics. A través d’ells, he descobert l’humor i l’amor dins de la mitologia femenina. I sempre vinc ben acompanyada amb els contes tradicionals, d’autor/a i les llegendes. Com a actriu, treballo en projectes audiovisuals i de teatre i faig activisme escènic i teatre social.

 

Eva Gonzalez Asensio

Lady Albergínia i el senyor Patata produccions
654353972
alberginiaipatataproduccions@gmail.com

http://alberginiaipatataproduccions.com/

@evarondallesicontes
@ladyalberginiaisenyorpatata

Públic familiar.
A partir de 2 anys
Català

Amb un bagatge de mes de 20 anys al mon de la interpretació i la música, l’Eva i en Dani, decideixen tirar endavant un nou projecte, on poder abocar tota l’experiència viscuda. El camí de la lectura, a través dels contes, a les escoles, a les biblioteques, a la universitat, a les places i ara al teatre de sala. Entenent cultura i educació com una sinergia.

 

Ferran Martín

650699660
ferran@ferranmartin.com

www.ferranmartin.com
ferranmartin_narrador

Primera infància (0-3), públic familiar, públic adult
Català

Sóc narrador des del 1995. He narrat en indrets de tota mena per tot Catalunya, estat  espanyol, Andorra, Catalunya Nord i Centre Amèrica

El material del meu repertori procedeix majoritàriament de la tradició oral d’arreu del món. L’ús de la paraula i el cos és allò que caracteritza el meu estil narratiu.
També incorporo alguns instruments musicals i altres objectes sonors en les meves històries.

Gemma Rodríguez González

Amb G de gata
655629229

gemmalagata@gmail.com
con_g_degata
gatesgatunes

Primera infància (0-3); Públic familiar; Públic adult
Català i castellà

Narradora oral especialitzada en contes de gènere.

Contes de tradició oral i àlbums il·lustrats

Gina Clotet

607345758
info@umpalumpa.info

www.umpalumpa.info
INSTAGRAM
YOUTUBE
FACEBOOK

Nadons, familiar i adult
Català i castellà

Em dedico a allò que més m’agrada: llegir, explicar històries i contagiar el gust per la lectura a través de la narració, la creativitat i el joc.

Els darrers vint anys he narrat centenars d’històries per a públic de totes les edats.

Amb UMPALUMPA dissenyo i produeixo projectes de foment de la lectura amb la narració oral en el centre i acompanyada d’un equip ple de talent i il·lusió.

 

Guillem Gallifa

Relats del Buscador
622940171
relatsdelbuscador@gmail.com

WEB
YOUTUBE
INSTAGRAM
FACEBOOK

Adults, joves +14 anys
Català, castellà, anglès

Relats del Buscador és un recorregut on tu ets Buscador/a. Un pelegrinatge amb tonalitats místiques a través de contes que ofereixen temptatives de resposta –Sovint d’allò més sorprenents, inversemblants– al gran interrogant del misteri de la vida. Aquest viatge interior recull relats, anècdotes, contes i narracions de les més diverses tradicions, tant antigues com actuals. T’atreveixes a buscar(-te)?

 

 

Íngrid Domingo
699932427
ingridomingo@hotmail.com

www.vetaquiuna.com
vetaquiuna

Públic familiar
Català

Llicenciada en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre.

Actriu, ajudant de direcció, assessora de moviment i direcció en diferents companyies de teatre, titellaire en varis programes de TV, narradora de contes en biblioteques, escoles i centres cívics, experiència en doblatge,  formació permanent en relació al moviment i la dansa improvisada generant propostes en espais no convencionals. Sessions de contes amb objectes, veu i cos.

Laura Asensio Plaza

640810831
laura_asensio@yahoo.es

@laura.asensio.plaza
YOUTUBE

Públic familiar, infantil, 0-3 anys
Català

Soc la LAura de CoNtes. Formada en teatre gestual i clown. Des de fa vint anys he treballat com a actriu de teatre, pallassa i pallassa d’hospital i des de l’any 2018 com a contacontes. Fusionant l’expressió oral, gestual i el ritme per crear el meu propi estil. Un estil entre l’humor, la poesia visual, el joc, la connexió amb el públic i la recerca d’històries que facin sentir, pensar i vibrar.

Lídia Clua

620769415
lidiacluaserra@gmail.com

@cluaserra

Adult, familiar, infantil; 0-3 anys
Català

Una vegada vaig llegir la història d’una dona que era «escoltadora» i em va fascinar. Sempre m’ha encantat escoltar; històries, anècdotes, contes, llegendes… I vaig pensar que aquesta feina devia ser la millor del món així que em vaig posar a escoltar encara molt més i millor les coses que s’explicaven al meu voltant. I quan tens tantes històries a dins les has de compartir perquè llavors és quan creixen i et fan créixer i així he descobert l’altra feina que m’encanta, la d’«explicadora». Escolto i explico, explico i escolto. I si, aquesta és la meva feina.

Conte tradicional i d’autor, llegendes, cant. Narració teatralitzada i/o amb objectes o titelles.

Marta Catalan Toran

Devivaveu
635378518
marta@devivaveu.cat

www.devivaveu.cat
www.radiocontes.cat
INSTAGRAM

Nadons-infantil
Català

Em dic Marta Catalan i sóc una fervent defensora del poder dels somriures i la comunicació oral.

Em dedico a l’art de la paraula explicada i cantada «La paraula en moviment».

Ofereixo espectacles i tallers adreçats a infants i adults, per a fer que la comunicació oral sigui una porta d’entrada a la vida feliç i en harmonia. També promoc l’escolta activa amb el projecte radiocontes.cat.

Mercè Palay Escardó

606560689
merce@palay.cat
www.calllibre.cat
@merce_cordeconte
@calllibre

Primera infància (0-3); Públic familiar; Públic adult
Anglès

Sóc mediadora literària des de fa 20 anys. La meva trajectòria va començar a la secció infantil de la Llibreria Catalònia on també vaig començar a narrar professionalment.

Vaig treballar a la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa, realitzant tallers de jocs de falda, de criança i poesia.

Tinc una vessant com a formadora que m’ha dut a l’Uvic, l’UIB i Portugal i a diverses escoles de Catalunya.

 

Moi Aznar

Cia. Jomeloguisjomelo.com
685818608
moi@jomeloguisjomelo.com

www.jomeloguisjomelo.com
@moiaznar

Públic familiar
Català i Castellà

“Vet aquí una vegada…” Sempre que la Iaia Francisca, deia aquestes paraules el món real desapareixia i n’apareixia un altre… El Món dels Contes.

Des de 1999 els contes i la meva guitarra m’acompanyen per tot arreu fent que les històries prenguin noves dimensions i que la mainada es senti protagonista d’aquestes històries creant PETITS GRANS ESPECTACLES.

 

mOn mas

661350810
mondelamon@gmail.com

WEB
@elmondelamon
FACEBOOK
twitter @mondelamon

Primera infància (0-3), públic familiar, adult, joves
Català i castellà

Va descobrir els contes …

Nona Umbert

fes-t’ho com vulguis
636006287
nonaumbertsola@gmail.com
comvulguis@comvulguis.cat

www.comvulguis.cat
INSTAGRAM
FACEBOOK
LINKEDIN
YOUTUBE

Familiar; Infantil; 0-3 anys
Català

Explicar contes i fer espectacles pels infants és la meva manera de viure. I m’agrada explicar contes de tota mena, siguin antics o nous, llegits a la vora de casa, o trobats en terres llunyanes.

Vinc del món de la plàstica, el color, el volum i la llum. Quan m’agrada una història sovint em ve de gust afegir-hi tres cullerades de colors; batre-les a pinzellades; amanir-les amb polsims de riures i tot embolcallat amb música… ja podem començar!

Núria Clemares
607479877
nuriaclemares@gmail.com
www.nuriaclemares.com
@nuriaclemares

Primera infància (0-3); Públic familiar; Públic adult; Adolescents
Català, castellà i anglès

Actriu i narradora. Fa més de 20 anys que vaig allà on em demanen a explicar contes. Això són molts contes i moltes persones que m’han escoltat. I moltes canes i arrugues i… experiència vaja!

Espectacles de contes. Animacions lectores

Patrícia McGill

666254300
patriciamcgill@gmail.com

https://www.patriciamcgill.com/
INSTAGRAM
FACEBOOK
LINKEDIN

Primera infància (0-3), públic familiar, adult
Anglès, portuguès.

Em compto entre la trentena d’habitants del poble de Florejacs. Vaig néixer a l’Uruguai i els meus avantpassats vingueren de Brasil, Itàlia, Escòcia, Irlanda, País Basc. Mentre viatjava d’un país a l’altre vaig aprendre suec, portuguès, anglès i català. Llicenciada com a actriu a l’EMAD de Montevideo, fa més de vint anys em vaig capbussar en el món de la narració oral.

 

Rosa Pinyol

646494680
rosapinyolnarradora@gmail.com

Primera infància (0-3), Públic familiar, adult
Català

Aterrar al món dels contes sembla senzill fins que t’hi poses i t’adones de la responsabilitat i professionalitat que implica. És un art que atrapa, un cop provat, ja no te’n pots estar… M’apassiona fer viure els contes, donar vida a personatges i éssers inanimats, recrear històries reals o fantàstiques, populars o àuliques, d’aquí i d’arreu. Explico conte tradicional, àlbum il·lustrat i conte d’autor.

Sandra Rossi

605426632
sandracuento@yahoo.es

@sandrarossiferrer

Primera infància, infantil, familiar i adult
Català i castellà

Vinc de lluny, porto als ulls la immensitat del Río de la Plata. He travessat més d’un oceà, m’he quedat a viure a la vora de les vinyes mediterrànies.

El meu lloc al món és la paraula. Batego amb contes i històries. La meva passió és compartir-les amb la gent. Explico relats d’autor i populars; també  mitològics i autobiogràfics. Explico contes perquè nodreixen l’ànima i ens regalen terra i ales.

Santi Rovira

606426696
santirovi@gmail.com

www.santirovira.com
@santirovi

Familiar, adolescents i adults
Català i castellà

Em considero un bruixot de la paraula que utilitza els seus recursos apresos en 20 anys d’experiència per a seduir a qui escolta a través del teatre, la música, el clown, la veu i la màgia de les paraules. Tot per fer un encanteri sonor i visual que et faci emocionar.

El meu estil narratiu és molt dinàmic i participatiu, sempre acompanyat de música i de la meva inseparable guitarra.

 

Sherezade Bardají

611465359
miliunanits@gmail.com

www.sherezadebardaji.com
@sherebardaji

Adult, familiar, infantil, 0-3 anys
Català i castellà

Abans que m’ho pregunteu… sí, Sherezade és el meu veritable nom.

Sempre em va agradar moure’m: a la panxa de la meva mare, a la universitat o a l’escola de teatre.

Ara em moc entre relats, titelles i llibres: em trobareu a teatres, escoles, festivals i biblioteques.

I entre moviment i moviment, sempre trobo el moment per ser la narradora de la meva pròpia història.

 

Susagna Navó

655257017
susagna@susagna.com

www.susagna.com
@susag.na
YOUTUBE

Adult, familiar, infantil, 0-3 anys
Català i castellà

De sempre m’ha agradat perdre’m entre llibres, conèixer i explicar històries i des del 2002 ho faig professionalment a biblioteques, escoles, places i altres espais.

Fa temps que penso que potser són els contes els que et troben a tu i no tu als contes.

Proper i dinàmic amb un repertori variat amb més contes d’autor que populars.

Enric Hugas Batlle

Keke Shuga
610727423
kekeshuga@gmail.com

Kekeshuga.com
Instagram: @kekeshuga
Facebook: kekeshuga

Familiar
Català, castellà, anglès

Keke Shuga conserva l’esperit juganer, entusiasta, rialler, imaginatiu d’un nen, del que va ser i del que encara viu espurnejant en el seu interior i que es deleix per compartir la seva il·lusió amb els infants. La seva variada formació artística l’ha portat a crear espectacles multidisciplinaris per a públic familiar i contes originals que volen tant entretenir com educar en valors.

Linsabel Noguera

658800223
linsabel@gmail.com

lin@ranaencantada.com
ranaencantada.com
INSTRAGRAM
FACEBOOK
LINKEDIN
TWITTER

Primera infància (0-3), familiar, adult, joves
Català i castellà

Directora i fundadora de l’Associació Rana Encantada, actriu, llibretera i mare. Explico contes des de fa més de trenta i cinc anys; especialment per a nadons, però també per a nens i nenes, famílies i –de vegades– només per a adults.

Tradició oral, contes i cançons pròpies, literatura d’autor, llibres àlbum, poesia.

Yoshi Hioki

Yoshihira Hioki
678799645
superhira@gmail.com

INSTAGRAM
FACEBOOK

Adult, familiar, infantil
Castellà, català, japonès

«Neu, pluja i una flor de camèlia… Els meus contes són pintures fetes per les paraules i el silenci. Pintures que reflecteixen la joia i la tristesa de la vida mateixa».

Yoshi Hioki ha portat els seus espectacles de contes japonesos als principals festivals de narració oral del món i a llocs com el Teatro Español de Madrid, el Teatro Nacional de Costa Rica, el Museu Picasso, la Fundació Miró…