PREGUNTES FREQÜENTS

Què és una sessió de contes? Quant dura?

Una sessió de contes és un espectacle que acostuma a durar entre 45 minuts i una hora. Durant la sessió es pot explicar un o diferents contes. La tria del repertori va a càrrec del narrador/a i sovint té un fil conductor.

Es poden explicar contes a nadons?

Els primers tres anys de vida el cervell humà és una esponja i té una capacitat d’aprenentatge fascinant. És una etapa ideal per explicar contes adeqüant-se a les capacitats de l’infant. A més, les sessions de contes dirigides a aquesta edat són ideals per reforçar el vincle amb l’adult que comparteix l’estona d’escolta alhora que aprèn recursos per a continuar gaudint dels contes a casa.

Contacontes? Narrador oral? Rondallaire?

Els tres termes són correctes. No obstant en general els narradors professionals ens sentim més identificats amb el terme narrador/a oral. Creiem que el terme contacontes –que és una traducció literal del castellà– el temps, la banalització, el mal ús… li han passat factura.

A quina edat estan dirigits els contes?

Les sessions poden estar dirigides a famílies amb nadons, a infants a partir de 4 anys, a públic familiar o bé a públic adult. Seria ideal que el públic respectés les edats anunciades en els espectacles, ja que tant el repertori com les eines narratives no són les mateixes en funció de l’edat.

Què es paga d’una sessió?

Abans d’arribar a fer l’espectacle el narrador/a ha hagut d’invertir temps en llegir i escollir el repertori per muntar la sessió, crear el guió, assajar i comprar o fabricar el material si és que en fa servir. A banda és possible que hagi tingut despeses de desplaçament i segur haurà hagut de pagar mensualment la quota d’autònoms i gestoria corresponents. Tots aquests conceptes són els que en major o menor mesura influeixen en el cost final de la sessió. Cal dir que a l’import facturat s’hi han d’aplicar els impostos corresponents (IVA i IRPF).

Si tens alguna altra pregunta no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres a través del nostre e-mail o omplint el següent formulari.

New Field